Kontakta oss

Kompassgatan 13-23

Välkommen till Dina Kubik i Borås. Här kan du hitta friköpta fastigheter till ditt företag eller för att utöva din hobby tillsammans med grannar som har gemensamma intressen. Idén är att du inte ska behöva betala skyhöga hyror utan i stället äga lokalen själv, vilket också är en bra investering.

Borås

Pris från
925 000 kr
Lokalarea
72 - 100 kvm + entresol
Ekonomi
ca 300 kr/månad
Tillträde
från Q2 2023
Ägandeform
Äganderätt, Friköpt
Intresseanmälan

Du som privatperson kanske behöver vinterförvaring av din båt, bil eller husbil och du som egen företagare eller entreprenör kanske behöver ett kontor eller större lager. Vi skapar en lokal som du sedan vidareutvecklar efter dina behov och drömmar. I tidigare projekt finns det exempel på lokaler med uppställning av bilar och båtar, drift av egna företag inom hantverk, städ, produktion, kontor med mera. Att äga sin lokal ger stora fördelar då man själv tar alla beslut om sin fastighet samt har möjlighet att följa värdeutvecklingen.

Storlek 72 kvm:

Lokalens mått är ca 6 x 12 meter och är ett kallager/förråd. Takhöjden är ca 6 meter längst in i lokalen. Porten är en 4-delad isolerad vikport med måtten 4.1 x 4.5 meter med en gångdörr i porten. Det finns förutsättningar att bygga ett entresolplan upp till 34 m² vilket ger en total yta på 106 m².

 

Storlek 100 kvm:

Lokalens mått är ca 6 x 16.7 meter och är ett kallager/förråd. Takhöjden är ca 6.3 meter längst in i lokalen. Porten är en 4-delad isolerad vikport med måtten 4.1 x 4.5 meter med en gångdörr i porten. Det finns förutsättningar att bygga ett entresolplan upp till 45 m² vilket ger en total yta på 145 m².

 

Installationer:

Lokalen är förberedd för toalett och handfat. I varje lokal är det framdraget kommunalt vatten, rör för fiber och el (16A). Efter tillträdet ombesörjer man själv med egna installationer. På vår login sida man kan hitta offerter från olika leverantörer som kan hjälpa till med det. Om man köper två eller flera lokaler finns möjlighet att öppna upp väggen mellan dessa.

 

Klimatsmart:

Vi bygger genomgående i hållbara material där stomme och fasad är av trä,vilket både minskar klimatavtrycket och ger estetiskt tilltalande fastigheter. Den fasad som vi valt har en lång livslängd tack vare dess träskyddsbehandling, vilket dels genererar minimalt med underhåll, dels är ett bra miljöval.  Innerväggarna i våra kubiker är av massivt trä, KL-trä, som ger fördelar såsom stabil konstruktion som tillåter infästningar direkt på väggen och att det är dessutom trevligt att vistas i trähus.

 

Köpprocessen:

När du hittar en lokal som du är intresserad av skickar du intresseanmälan till oss genom att klicka på ”kontakta oss” knappen. Det är inte bindande och helt kostnadsfritt att anmäla intresse för en specifik lokal. Nästa steg blir att vi tar kontakt med dig för att dela med oss av mer information och diskutera eventuella frågor. Därefter bokar vi ett tillfälle för att gå igenom och teckna köpekontraktet på fastigheten.

 

Samfällighetsförening:

När man äger en kubik så blir man medlem i en samfällighetsförening som tar hand om allt gemensamt på området. I avgiften till samfällighetsföreningen ingår –vatten och avlopp, ytterbelysning, fastighetsförsäkring, långsiktigt underhåll av byggnaderna, yttre skötsel ex. snöröjning mm.

 

Val av antal rader fönster i porten:

Det finns möjlighet att köpa en fastighet som har 1, 2 eller 3 rader med fönster i porten. Du kan se under ”lediga lokaler” vilken fastighet som har vilken port i B-, C- och D-huset. För hus A går det fortfarande att välja port, vilket du skriver in som önskemål på intresseanmälan.

1 extra rad: 3000 kr

2 extra rader: 6000 kr

Tveka inte att kontakta oss direkt på telefon eller via kontakt formuläret.

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig

Hitta hit