Kontakta oss

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har någon fråga eller annan fundering. Du kan antingen skicka in en intresseanmälan, eller så kan du slå en signal till oss.

Välkommen till oss!

Intresseanmälan

1. Hur kan man använda en kubik?

En kubik kan man använda som man önskar då du som köpare blir en lagfaren ägare av en industrilokal. En friköpt fastighet är en investering med låg driftskostnad samt en lokal som du själv bestämmer över.

2. Kan man ta lån på lokalen?

Ja, varje kubik är en egen friköpt fastighet med egen fastighetsbeteckning så man kan belåna fastigheten.

3. Måste man vara med i samfällighetsföreningen?

Ja, man blir automatiskt medlem i den samfällighetsförening som bildas för projektet. Den sköter om de gemensamma ytorna och åtagandena på området till exempel yttre skötsel, ytterbelysning, VA-avgiften, försäkringen på byggnaderna m.m. Föreningen är obelånad och avgiften för att täcka gemensamhetsanläggningen är ca 300 kr per månad. Föreningen skapas i samarbete med Lantmäteriet, som tar fram stadgar, och möjliggör en långsiktig god grannsamverkan.

4. Hur välisolerad är lokalen?

Lokalen är helt isolerad men köps som kallager. Om man önskar en uppvärmd lokal kan man sätta upp en luftvärmepump som värmer upp hela lokalen.

5. Är det någon skillnad på ert koncept jämför med att köpa en industri-brf?

Vårt koncept innebär flera fördelar där köparen blir lagfaren ägare till sin fastighet och det i sin tur innebär att köparen har fria händer att inreda lokalen eller sälja den vidare utan att fråga föreningen. I en industri-brf äger föreningen byggnaden och driver dess förvaltning. Det leder ofta till är dessa föreningar är belånade vilket ger en hög hyra för att föreningen ska kunna betala lån och amorteringar till banken.De föreningar som vi upprättar är alltid obelånade, vilket ger en låg månadsavgift (ca 300 kr)

6. Får man parkera utanför sin lokal?

Ja, utanför varje port får man plats med två bilar. Varje projekt hanterar parkeringar på olika sätt så det är bra att ta reda på vad som gäller hos föreningen i det projekt som du är intresserad av.

7. Om man behöver större utrymme kan man köpa fler än en kubik och går det att göra öppningar i väggen mellan lokalerna?

Ja, det går bra att köpa flera lokaler och man kan öppna upp väggen mellan dessa för att skapa större golvyta för exempelvis lager eller förvaring. Det går också bra att bygga igen väggen om situationen förändras och man exempelvis vill sälja en av lokalerna vidare.

8. Finns det vatten och avlopp i fastigheten?

Ja, varje lokal har inkommande kommunalt vatten och avloppsrör för att kunna installera toalett & handfat och pentry. VA-avgiften är gemensam och ingår i avgiften till samfällighetsföreningen.

9. Kan man ha kontor eller produktion i lokalen?

Ja, det finns möjlighet att ändra användningen för att kunna anpassa lokalen till sitt företag. När man tillträder lokalen är det ett kallager så om man vill ändra användning från kallager till kontor eller industri så behöver kommunen utreda om bygglov krävs. Vi rekommenderar därför att ta kontakt med kommunen för rådgivning för just ditt företag.

10. Vilken port monteras i lokalen?

Det är en rambyggd 4-delad vikport med en dörr i ett av mittenbladen. Porten öppnas utåt för att inte ta någon yta från lokalen. Måtten är 4,1 X 4,5 meter.

11. Hur gör man om man vill bygga entresolplan i sin lokal?

Vi bygger högt i tak, cirka 6 meter, så det finns goda möjligheter att få plats med ett entresolplan i full ståhöjd. De flesta kommuner kräver en bygganmälan (ej bygglov) för att bygga ett entresolplan i och med att man gör en förändring i planlösningen på befintlig byggnad. Vi rekommenderar att ta kontakt med kommunen för rådgivning och tips.
Henry Lundhammar
VD
Helena Lundhammar
Ekonomi och marknadschef
Christer Lundh
Platschef inom Hus & Fabrik
Barbara Szczotka
HR-ansvarig och marknadskoordinator

Kommuner och markägare

Vi har byggt och etablerat oss i flera städer i Sverige, då det finns stort intresse för prisvärda industrilokaler. Alla fastigheter är friköpta och det finns olika storlekar för att passa olika slags företag och behov. Vi letar därför aktivt efter nya tomter för att kunna uppföra industriradhus i nya städer. Om du som ägare av mark är intresserad av att sälja eller samarbete med oss, kan du enkelt fylla in intresseanmälan eller slå en signal till oss. Vi söker primärt tomtstorlekar på mellan 8 000-20 000 kvm där industriområdet är planlagt för industri/lager/logistik/kontor och sällanköp.

Om man vill satsa på ett hållbart och klimatsmart alternativ där små företag och entreprenörer kan växa i egna lokaler, då är Dina Kubik en möjlig kontakt. Välkommen att kontakta oss för vidare samarbete.

Helena Lundhammar

Vill du jobba hos oss?

Dina Kubik är ett modernt och nytänkande fastighetsföretag som vilar på en stabil grund. Om du är intresserad att arbeta på ett familjeföretag där vi strävar efter eget ansvarstagande i en spännande miljö inom byggbranschen. Välkommen att skicka in ditt CV till oss.

Vi har för närvarande en ledig tjänst tillgänglig i vårt polska team.